YAP-İŞLET-DEVRET MODELİYLE YAPTIRILAN KAFE-PASTAHANE AÇILDI

 BAŞKAN CAN, “TAKAS –TRAMPA, YAP-İŞLET-DEVRET MODELLERİYLE ÇOK GÜZEL İŞLER YAPTIK” 

Tarsus Belediyesi tarafından Yeni Mahallede yap-işlet-devret modeliyle yaptırdığı Kafe ve Pastahane hizmete açıldı.

Programda ilk olarak söz alan Develiler İşletmesinden Bilal Topçu, Tarsus’un güzel bir mekana kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür eden Topçu,  “Allah razı olsun başkanımız  sayesinde bugün bu eseri açıyoruz. Başkanımız her zaman bize yardımcı oldu. Yatırımcı olarak bize yardım etti ve önümüzü açtı. Şükranlarımı sunuyorum. Mahallemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, takas, trampa ve yap-işlet-devret modelleriyle de çok güzel işler yaptıklarını belirtti.

Başkan Can, “2014 yılından bugüne kadar 58 hizmetin açılışını yaptık. Tarsus Belediyesi olarak sadece hizmetle değil, aynı zaman trampa, takas ve yap-işlet-devret modeliyle de eserler kazandırdık. Ergenekon Mahallemizde bulunan May Life Plazanın yeri bizlere aitti. Yatırımcı iş adamlarımıza rica ederek, 20 milyonluk projeyi belediyenin bütçesinden 1 TL. para çıkmadan şehrimize kazandırdık. Akşemsettin Mahallemizde bulunan Neşve Kafe’de aynı şekilde yap-işlet-devret modeliyle  şehrimize kazandırdığımız projelerimizden. Burası da aynı şekilde yaptırdığımız bir proje. Bu bina 10 yıl sonra Tarsus Belediyesine geçecek. Biz Develiler sahibi Bilal Bey’e rica ettik. ‘Böyle bir projeyi uygular mısınız’ dedik. Sağolsun bizleri kırmadı ve burayı bugün hizmete açıyoruz. Bu vesileyle de hepinizin adına Bilal Topçu beye şükranlarımı sunuyorum. Rabbim bol kazançlar nasip etsin. Aynı şekilde trampa işlemleri de yaptık. Hükümet konağı projesi, Zorbaz vakfıyla yaptığımız trampa işimiz ki, yarın temelini atacağımız toplu konut projemizi bu takas işleminden sonra yaptık. Yeşilyurt Mahallemizdeki Ömer Halis Demir Lisesi’nin arkasındaki yeri Gücükler Vakfından takas ve trampa işlemiyle biz aldık. Şelale restorandın karşısında bulunan 75 dönümlük yeri de Musa bey vakfından 20 yıllığına kiraladık” dedi.

YENİ MAHALLENİN İMARINI DEĞİŞTİRMEK BİZE NASİP OLDU

Başkan Can, “Yeni Mahalleye bir çivi çakmak için imarını değiştirmek lazımdı. İmarını değiştirmek bize nasip oldu. Yeni Mahalleyi yenilemek ve güzelleştirmek için 3 yıl uğraştık. Sonunda bunu başardık. Bağlar, Gaziler, Yeni Mahalle gibi 13 mahallede kentsel dönüşüm işaretledik. Bütün hemşerilerimize şunu söylemek istiyorum. Müteahhittin girmediği yere Tarsus Belediyesi olarak bizler gireceğiz” şeklinde konuştu.

Mahalleye yapılan tesis için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür eden Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, “Antepliler yıllardır Tarsus insanımıza hizmet ediyorlar. Burada inşallah kafe çay bahçesi olarak hizmet edecekler. Ben Bilal bey’den hem işsizlik ortamında cetvelin çocuklarına iş verin diyorum, hem de uygun fiyatla cetvellilere ayakları alışıncaya kadar uygun fiyatlı hizmet edin diyorum. Burası önceden atıl bir yerdi burayı bu şekilde değerlendirdiği için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Böyle bir mekan kazandırdığı için belediye başkanına ve işletme sahibine teşekkür eden Tarsus Kaymakamı Yüksek Ünal, “Bu mahalleye hitap eden nezih bir ortam olmuş. Emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Daha sonra edilen dualar eşliğinde kurdele kesimiyle 58’nci hizmet Develiler Kafe ve Pastane hizmete açıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*