TARSUS’TA HEMZEMİN GEÇİDİN YIPRANAN ZEMİNİ BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YENİLENDİ Yenilendi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım ve bakım ekipleri, Tarsus kent merkezinde bulunan ve yoğun araç trafiği nedeniyle zemini oldukça kötü duruma gelen Fahrettin Paşa hemzemin geçidinde, iyileştirme ve yeniden asfaltlama çalışması gerçekleştirdi.

Hemzemin geçitlerde deforme olan levhaları geçtiğimiz günlerde değiştirip, yol çizgilerini belirgin olacak şekilde sarı boya ile yeniden çizen Büyükşehir ekipleri, Tarsus’tan doğu-batı istikametinden geçen demiryolu ağı üzerindeki hemzemin geçitlerde iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

 

Aşırı kullanım nedeniyle zemin deforme oldu

 

Tarsus merkez Cemal Gürsel Caddesi ile Mimar Sinan Bulvarı’nın kesiştiği noktada bulunan Fahrettin Paşa hemzemin geçidinin zemini, aşırı kullanım ve özellikle ağır tonajlı araçların geçmesinden dolayı son dönemde çökmeye ve deforme olmaya başladı.

Araç geçişlerinde tehlike oluşturan duruma çözüm getirmek amacıyla Büyükşehir ekipleri, söz konusu hemzemin geçitte çalışma başlattı. Bir süreliğine araç trafiğine kapatılan hemzemin geçidin giriş ve çıkış bölümünde yıpranan kısımlar dikkatli şekilde söküldü.

Sürekli çökme yaşanan noktalardaki kot, hafriyat çalışmasıyla düşürülerek, içine kaya dolduruldu. Sıkıştırma işleminin ardından ise asfaltlama yapılarak, hemzemin geçit yeniden trafiğe açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus merkezden geçen ve benzer sorunların yaşandığı diğer hemzemin geçitlerde de önümüzdeki günlerde çalışma yürütecek.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*