TARSUS TA KADIN CİNAYETLERİ PROTESTO EDİLDİ…

 

 

   

TARSUS TA KADIN CİNAYETLERİ PROTESTO EDİLDİ…

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim-İş, TARSADER, ÇEKSAM ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı eylemde, ellerinde meşalelerle yürüyen ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu topluluk, sloganlar attılar.

Saat kulesi önünde katılımcılar adına açıklamada bulunan eğitimci Ayşe Körüklü, “Kadınlarımız, dokunduğu her şeyi güzelleştirir. Çok daha fazla güzelliğe, iyiliğe, insanlığa hayat katabilecekken, hayatlarının baharında insanca yaşamak hürriyetinden bile zalimce el çektirilen yine kadınlarımız.

Sadece ama sadece 2019 yılında 430 kadınımız cinayete kurban gitti bu topraklarda.
Bu bir toplumsal çürüme, bu bir toplumsal yozlaşma…
Yalnız bir şey unutulmamalı. Biz yoksak, bilin ki insanlık da, toplumlarda yok olmaya mahkumdur” dedi.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Hukuk Sorumlularından Av. Semra Kabasakal’da söz alarak, “Biz yaşamak istiyoruz. Adil, eşit, ayrımsız, şiddetsiz bir dünyada yaşamak istiyoruz. Tükenen umutları, kaybolan hayalleri hep birlikte yeniden canlandırmak zorundayız. Bunun sorumluluğu en başta hükümet olmak üzere toplumun tüm kesimlerine, hepimize düşüyor.

Kadınların şiddetten kurtulmak için geliştirdikleri yöntemlerin yeni bir dünya hayal etmeyi mümkün kılacağına inanıyoruz. Bu toprakların, bu yöntemlere her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.

Gelin bize katılın, şiddetsiz bir kültürü hep birlikte ilmek ilmek örelim. Sözümüze söz, gücümüze güç katın” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*