TARSUS CHP İLÇE BAŞKANI OZAN VARAL’DAN 23 NİSAN KUTLAMASI…

 

 

 

ULUSAL EGEMENLİĞİMİZİN SİMGESİ

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşu ‘ nun 100. yılı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm çocuklarımıza ve ulusumuza kutlu olsun. Ulusal birliğin ürünü ve simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını kutladığımız bu en güzel, en neşeli bayramımız aynı zamanda, çok büyük toplumsal sıçrayışlarımızın, ilerleyişlerimizin de simgesidir.

Ülkemizin temellerini atan, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kurucu kadrolar saltanatı kaldırmış, egemenliğin kaynağını kutsal bir güce ve tek kişiye dayandırma anlayışını reddetmiş, ulusal egemenlik anlayışı ile toplumumuz laik cumhuriyete doğru yol almaya başlamıştır.

23 Nisan 1920’de temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti bugün, demokratik rejim yerine, tek kişinin egemen olduğu bir siyasal rejime dönüştürülmek istenmektedir.

Bizler, çocuklarımızın -hiçbir ayırım yapılmadan- ulusal egemenliğe dayalı laik Türkiye Cumhuriyeti’nde bilimin yol göstericiliğinde, eşitlikçi, özgürlükçü, barışçı, insan haklarına saygılı, yaratıcı ve üretici yurttaşlar olarak yetiştirilmesini istiyoruz. Onlar, yeryüzünde kendilerine bayram armağan edilmiş tek ülkenin çocuklarıdır.

Barış idealini yeşertmek adına bu tarih, ülkenin geleceğini ve umudunu oluşturan çocuklara armağan edilmiştir. Bu nedenle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sadece Türkiye çocukları için değil dünya çocukları için de özel bir gündür.

Dünyada çocuklar için evrensel bir bayram ilan eden ilk ve tek ülke olduğumuz için onur duyuyoruz.

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 100 yıldır özgür Türkiye’nin, demokrasinin, halk iradesinin, ulusal egemenliğin ve laikliğin temel kurumu olmuştur.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının temellerini attığı demokratik, laik ve çağdaş Türkiye için 23 Nisan’ın felsefesine sahip çıkmak, onu korumak ve onu yaşatmak adına yani çocuklarımızın “Güzel Mutlu Huzurlu Barış içerisinde yaşayacakları Türkiye” için çalışacağız.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

TARSUS İLÇE ÖRGÜTÜ

Adına – İlçe Başkanı

Av. Ozan VARAL

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*