“PARAMIZ VAR İTHAL EDİYORUZ DÖNEMİ BİTTİ”…

 

 

 

CHP TARSUS İLÇE YÖNETİCİSİ-ZİRAAT MÜHENDİSİ YAĞMUR ARSLAN’DAN DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

“PARAMIZ VAR İTHAL EDİYORUZ DÖNEMİ BİTTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus İlçe Yönetim Kurulu üyesi-Bilişim Sorumlusu ve Ziraat Mühendisi Yağmur Arslan, koronavirüs salgınıyla birlikte tüm dünyada sağlığın olduğu kadar gıdanın ve doğal olarak tarımın da ne kadar önemli bir unsur olduğunun ortaya çıktığını söyledi. AKP iktidarının son yıllarda sürekli ithalata dayalı tarım politikası izlediğini ve gelinen noktada bunun ne kadar hatalı olduğuna vurgu yapan Arslan, “Paramız var ithal ediyoruz dönemi bitti. Toprağımız var ekiyoruz dönemi başladı” dedi.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla gündeme dair değerlendirmede bulunan CHP Tarsus İlçe Yöneticilerinden Yağmur Arslan, “Dünya ve ülke olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Koronavirüs salgınıyla birlikte sağlık ve sağlık personellerinin önemi nasıl daha iyi anlaşılmışsa, aynı şekilde tarım ve gıdanın da önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Uzun yıllar kendi kendine yetebilen ender ülkeler arasında yer almamıza rağmen, uygulanan yanlış politikalar nedeniyle birçok üründe ithalat yapar hale geldik; maalesef ki çiftçimiz desteklenmedi” diye konuştu.Koronavirüsün ekonomiye etkileri konusunda alınan tedbirlerde çiftçiler için tatmin edici adımların atılmadığını kaydeden Ziraat Mühendisi Yağmur Arslan, “Tarım ve hayvancılığı destekleyecek, üretimin sürdürebilirliğini sağlayacak önlemler ve destekler konusunda ne yazık ki tatmin edici şeyler açıklanmadı. Şunu unutmamak gerekir ki sağlıklı bir toplumun ayakta kalabilmesi için tarımın ve hayvancılığın devam etmesi gerekiyor” dedi.

“Eğer ki bugün vatandaşlarımız markete, pazara veya manava gidip istediği ürünü bulabiliyorsa bu üreticimizin herşeye rağmen üretimden kaçmadığının net bir göstergesidir. Bunun sürdürülebilir olması içinde gerekli destek verilmelidir” ifadelerini kullanan CHP İlçe Bilişim Sorumlusu Yağmur Arslan, “Üretimden vazgeçilirse yarınlarda raflarda ürün bulamayabiliriz veya yüksek fiyatlarla satışı yapılabilir. Bu dönemde gıda sorunu, açlık sorunu yaşanmaması için; kıtlığı görmemek için tarımsal üretimin mutlaka devam etmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.Türkiye’nin tüm olumsuzluklara rağmen tarımsal potansiyeli, sahip olduğu zirai gücü ve çiftçilerinin özverileri nedeniyle kıtlık yaşanabilecek en son ülkelerden biri olacağına dikkati çeken Arslan, “Türkiye gerçekten ürün çeşitliliği, üretim potansiyeli ve birçok bölgede yılda 3-4 ürün üretebilecek konumda. Tüm bunlara rağmen üretimde sorun yaşanırsa, bu tamamen yanlış tarım politikasından olacaktır. Şu an için birçok tarımsal ürün hasat ediliyor. Tabi burada önemli olan uygun fiyatla tüketicilere ulaştırılması gerekir” dedi.Tarlalarda üretilen ürünlerin, üreticileri de mağdur etmeyecek şekilde uygun koşullarda tüketiciye ulaştırılması için belediyelerin veya merkezi hükümetin aktif şekilde tanzim satış uygulaması yapmasının faydalı olacağına işaret eden Yağmur Arslan, “İhtiyaç sahibi insanlarımıza direk dağıtımda yapılabilir. Zaman zaman bunu bazı belediyeler uyguluyor” diye konuştu. Yağmur Arslan, “Unutmayalım, paramız var ithal ediyoruz dönemi bitti. Toprağımız var ekiyoruz dönemi başladı. Tarım, hayvancılık ve çiftçinin desteklenmesi ülkemiz için zaruri bir uygulama olmalıdır. Budestekleme çiftçiye değil geleceğe ve ülkemize yapılan bir yatırımdır. Bu noktada alın teriyle, yağmur çamur demeden, güneşin altında emek harcayan tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum” dedi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*