MUCİT ÖĞRENCİLER MAKER FUARI’NDA BULUŞTU 

 

 

MUCİT ÖĞRENCİLER MAKER

FUARI’NDA BULUŞTU

 

MUCİT ÖĞRENCİLERİN MAKER

BİLİM FUARI COŞKUSU

 

Tarsus SEV İlköğretim Kurumları, “Hayalini yansıt, gücünü göster!” sloganı ile dünyada hızla yayılmakta olan Maker Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. School Maker Faire Günü, Tarsus’un mucit öğrencilerini buluşturdu. Bölgedeki okulların da katıldığı School Maker Faire Günü’nde 600 öğrenci, 44 atölye çalışmasında, yarışmalar, teknoloji ve roket gösterileriyle yaratıcılıklarını sergilediler.

Teknoloji ile “kendin yap” kültürünün birleşmesinden oluşan bir akım olan maker hareketi ile ortaya çıkan Maker Faire etkinlikleri çocuklara yaratıcılıklarını sergileme fırsatı sunuyor. Çocukların ufuklarını açmak amacıyla düzenlenen ve dünya çapında hızla yayılan Maker Fuarı, Tarsus’ta da gerçekleştirildi. Tarsus SEV İlköğretim Kurumları, dünyada sayılı kurumun sahip olduğu “School Maker Faire” unvanı ile bu yıl ikinci kez Maker Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Tarsus’un mucit öğrencilerini buluşturan School Maker FaireGünü’nde öğrenciler birbirinden ilginç projeyi sergileme fırsatı buldu.

600 ÖĞRENCİ 44 ATÖLYE

Tarsus SEV School Maker Faire Günü, Tarsus’taki farklı okullardan öğrencilerin geniş katılımıyla gerçekleşti. Üretmekten ve ürettiğini paylaşmaktan keyif alan 600’ün üzerinde öğrenci, 44 atölye çalışması gerçekleşti. Tam bir panayır havasında geçen etkinlikte; 40’ın üzerinde aktivite ve bahçe oyunlarıyla öğrenciler, veliler ve misafirler yaratıcılık dolu bir gün geçirdi.

KENDİLERİ KURDU KENDİLERİ YÖNETTİ

Akademisyen ve yazar Dr. Bahar Eriş’in konuk konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte öğrenciler atölyeleri kendileri kurup yöneterek, ailelerle ve misafirlerle yaratıcı ürünler ortaya çıkardı. Bölgedeki okullardan gelen misafir öğrenciler hem kendi atölyelerini gerçekleştirme hem de diğer atölyelere katılma fırsatı buldu. Atölyeler, yarışmalar, teknoloji gösterileri, oyunlar, gün boyu süren roket gösterisi ve School Maker Faire’in simgesi olan maker robotu katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*