MERSİN POLİSİNDEN  SAHTE BAHİS OPERASYONU

MERSİN POLİSİNDEN

SAHTE BAHİS OPERASYONU

Mersin Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Mersin merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda, kazanılmış görünümlü sahte ‘iddaa’ kuponu düzenleyerek sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı.

Mersin’de yaşayan H.T. adlı şahıs sosyal medya üzerinden kendisiyle irtibata geçen bir kişi tarafından kazanılmış görünümlü sahte iddaa kuponu yöntemiyle dolandırıldığını belirterek şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine harekete geçen Mersin Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kimliği tespit edilen şüphelilerden M.D., F.I., L.Ö., C.Y., S.E., H.Ç., B.A., H.M.Z. isimli şahısları takibe aldı.

Müşteki H.T. farklı tutarlarda toplam 168 BİN TL tutarlı parayı şüphelilerin verdiği banka hesabına yatırdığını sözde kazanacağı para hesabına yatmayınca dolandırıldığını anladığını ve şikayetçi olduğunu bildirdi

Yaklaşık 9 ay süren inceleme sonucunda şahısların dolandırıcılıktan elde ettikleri paralara ilişkin hesap hareketlerini titizlikle inceleyen Siber Polisi, şüphelilerin Instagram gibi sosyal medya araçlarını kullanmak suretiyle kazanma garantili yasal iddia kuponu yaptıklarına dair ilan verdikleri, ardından özel mesajla iletişim kurdukları vatandaşlardan photoshop programı ile kazanmış gibi hazırladıkları sahte kuponlar üzerinden paranın vergisi adı altında para talep ederek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Ülke genelinde çok sayıda kişinin bu şekilde dolandırıldığını tespit eden polis, elde edilen bilgiler doğrultusunda Mersin merkezli Gaziantep, Hatay, Kars ve Antalya’da şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonlarda çete lideri M.D. ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı, gözaltına alınan (B.G.) (M.D.) (C.Y.) (S.E.) (Ş.G.) Adli mercilerce tutuklanırken, (F.I.) ev hapsine mahkum olurken, (L.Ö.) (H.M.Z.) serbest bırakıldı, adreslerde yapılan aramalarda ise 7 adet cep telefonu 1 adet diz üstü bilgisayar, çok sayıda sim kart ve hafıza kartları ele geçirildi.

 

Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.

Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*