KIRMIZI’NIN DAVETİYELERİ BİR KAÇ SAATTE TÜKENDİ…

 

KIRMIZI’NIN DAVETİYELERİ BİR KAÇ SAATTE TÜKENDİ

 

Marjinal bir oyunla daha sanatseverlerin karşısına çıkacak olan Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu’nun ilk gösterim için hazırlanan davetiyeler birkaç saatte tükendi. Tamer Güven’in yazdığı ve Vedat Yalçın’ın yönettiği oyun için hazırlanan soundtrack çalışması da sosyal medyadan paylaşılan ilk günde binlerce kişi tarafından izlenildi ve paylaşıldı. Tiyatro ve sinemayı birbiriyle harmanlandığı Kırmızı oyunu için 13 Mart 2020 Cuma akşamı sahnelenmesi planlanan oyunu izlemek isteyenler, önümüzdeki haftadan itibaren davetiye bulmaya çalışacak.

TÜM SANATSEVERLERİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Gösterilen ilgi nedeniyle sanatseverlere teşekkürlerini ileten oyunun yazarı Tamer Güven, “Gala gösterimi Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda 13 Mart’ta yapmayı planladık. Yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Davetiyelerimiz birkaç saatte tükenince, sanatseverlerimizi üzülerek önümüzdeki haftalar için yönlendirmek zorunda kaldık. Tüm sanatseverlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Kırmızı ile Mersinli sanatseverleri bir kez daha şaşırtmayı hedeflediklerini ifade eden Tamer Güven oyun hakkında bilgi verirken, sanat yaşamı boyunca sahneye hep mesaj kaygısıyla çıktığını ve bazı tiyatro klişelerini hep reddeden bir tavır içerisinde olduğunu ifade ederek, “Hep bir önyargı içerisinde hareket ettim. Yapmadığım için mi yoksa yapamadığım için mi o hep aklımda soru işareti olarak kaldı. Bu oyunla taşlaşmış duygulara dökülmüş repliklerimi hiç okumadan derin bir kuyuya attım. Ardından da kendim atladım. Bulabilirsem kör kuyunun dibinde kendimle bulamazsam kuyuyla savaşıma devam edeceğiz” dedi.

’ÇABAMIZIN KARŞILIK BULMASI GURUR VERİCİ’

Çok iddialı bir oyunla seyircinin karşısına çıktıklarını vurgulayan oyunun yönetmeni Vedat Yalçın da, “Değişik, çarpıcı ve daha önce en azından Mersin’de kimsenin yapmaya cesaret edemediği bir oyunla sanatseverlerin karşısındayız. Seyircilerimizde ilk günden gösterdikleri ilgi ile çabamıza karşılık verdiler. Hepsine teşekkür ediyoruz. Tiyatro sahnelerinde çok görmediğimiz konusu, yenilikçiliği esas alan kurgu yöntemi ile bölgemizin tiyatro anlayışına farklı bir bakış açısı getiriyoruz. Kamera önü oyunculuğu ile sahne oyunculuğunu harmanladığımız marjinal bir eser var önümüzde. Rutinden sıkılan, alternatif ve cesur işlere ilgi duyan herkesi kazanacağımızdan eminim” diye konuştu.

‘MEZİTLİ SANATSEVER AYDINLIK İNSANLARIN KENTİ’

Mezitli’de kültür ve sanat alanında büyük gelişmeler olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Mezitli, sanatsever, aydınlık yüzlü insanlarımızın yaşadığı bir kent. Gerçekleştirdiğimiz kültürel ve sanatsal etkinliklerde bunun etkisini en iyi şekilde görüyoruz. Oda tiyatromuzun bu sezon sahneye koyacağı yeni oyun için çıkarılan davetiyelerin de birkaç saatte tükenmesi bunun en güzel göstergelerinden birisi. Göstermiş olduğunuz yoğun ilgiye teşekkür ediyor, her Cuma günü 19.30’da sahnelenecek olan oyunumuzu izlemek için yerinizi erkenden ayırtmanızı bekliyoruz” dedi.

HER YÖNÜYLE İLKLERİ BARINDIRAN ÖZEL BİR OYUN

Mersin Şehir Tiyatrosu ve Mezitli Oda Tiyatrosunun kurucusu Tamer Güven, tiyatro severlere yeni oyunu Kırmızı ile yaşadığımız dünyaya bambaşka bir pencereden bakmanın yollarını gösteriyor. Geçtiğimiz sezon Peynir oyunu ile kadına şiddet sorununa dikkat çeken Güven, bu kez toplumun adaletle imtihanını kara komedi bir yöntemle izleyiciye sunacak.

Tamer Güven’in yazdığı ve Vedat Yalçın’ın yönettiği oyun (+16) logosuyla sahnelenecek. Tiyatro-film sahnelerinin harmanlandığı izleyiciyi şaşkınlığa boğacak oyunun müzikleri ise ünlü besteci Harun Sekmen tarafından yapıldı. Türkiye’de sık rastlanmayan bir biçimde Kırımızı oyunu için hazırlanan soundtrack klip çalışması da sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Tamer Güven’in yanı sıra Vedat Yalçın, Doğa Atıcı, Dilek Yıldırım, Güvenç Gümüş, Gülhatun Kutlay, Eren Demirel, Umut Tatlı, Pakize Esen, Ethem Güzel ve Ekrem Tamer rol aldığı oyunun sinematrik bölümlerinin yönetmenliğini ise Tamer Güven’in oğlu İlter Güven yaptı. Yeni dönem yönetmenleri arasında önemli bir yere sahip olan İlter Güven oyun için özel olarak Mersin’e geldi.

Mezitli Belediyesi Basın Yayın Birimi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*