KARAİSALI MAHALLESİ SAKİNLERİNİN EN BÜYÜK PROBLEMİ OLAN KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

 

KARAİSALI MAHALLESİ SAKİNLERİNİN EN BÜYÜK PROBLEMİ OLAN KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Toroslar İlçesi Karaisalı Mahallesi´ne toplam maliyeti 1.641.560 TL olan 4,8 km kanalizasyon hattı inşa ediliyor.

Yıllardır yetkililerden mahallelerine kanalizasyon yapılmasını talep eden, ancak dertlerine bir türlü çare bulamayan mahalle sakinlerinin yıllarca süren çilesi Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmayla sona eriyor.

 “Karaisalı Mahallesinin altyapısı güçleniyor”

MESKİ’nin Karaisalı Mahallesinin kanalizasyon sorununu ortadan kaldıracağını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz: “Karaisalı Mahallemizde başlatmış olduğumuz çalışmalar doğrultusunda toplam maliyeti 1.641.560 TL olan muhtelif çaplarda 4.458 metre kanalizasyon şebeke hattı, 116 adet muayene bacası, 2.040 metre parsel bağlantısı, 340 adet prefabrik parsel bacası, 1 adet paket terfi istasyonu ve 206 metre terfi hattı yapımı gerçekleştirilecektir.” dedi.

Başkan Burhanettin Kocamaz, “2019 yılı Şubat ayında tamamlanması öngörülen çalışmaların ardından bölgeden toplanacak atıksuların tamamı, yerleşimin güneydoğusundaki mevcut kanalizasyon bacasına bağlanacaktır. Mevcut hat ile atıksuların Karaduvar Atıksu Arıtma tesisine iletimi sağlanacaktır. İl sınırlarımız içinde bulunan tüm bölgelerimizin sağlam bir altyapıya kavuşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.

Mersin genelinde altyapı hatlarında çalışmaların hızla devam ettiğinin altını çizen Başkan Kocamaz “Mersin’in her bölgesindeki altyapı ihtiyaçlarına cevap verebilmek için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyorlar. En uzak mahallesinden şehir merkezine kadar Mersin’imizin hak ettiği kaliteli hizmeti ulaştırmak için kararlılıkla üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Kentimizin altyapı sorununu tamamen ortadan kalkıncaya kadar da çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Cumhuriyet Tarihinden Bu Yana Sorun Olan Kanalizasyon Sorunumuz Tarihe Karışıyor”

Karaisalı Mahalle Muhtarı Musa Yılmaz, Cumhuriyet döneminden bu yana mahallesinin devam eden kanalizasyon problemini MESKİ’nin çözeceğini belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız döneminde bugüne kadar alamadığımız hizmetleri aldık. 63 yaşındayım ve 25 yıldır muhtarlık yapıyorum. Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın hizmetleri anlatmakla bitmez. 50 yıldır temizlenmeyen 3 adet mezarlığımız temizlendi. Ana yollarımız asfaltlandı. Cumhuriyet tarihinden bu yana var olan kanalizasyon sorunumuz çözülüyor. Mahallemiz temiz çevreye kavuşacak. Sineklerden ve kötü kokulardan kurtulacak. Başkanımız yerel yönetimlerin sorunlarını biliyor. Bu konuda büyük bir tecrübeye sahip. Biz muhtarlar olarak çok şanslıyız çünkü bizim sorunlarımızı anlayan ve çözen bir belediye başkanına sahibiz. Mersin’e böyle bir belediye başkanı gelmemiştir. Başkanımızın tüm ilçelerimizde vermiş olduğu hizmetleri takdirle karşılıyoruz. Mersin bugüne kadar görmediği hizmetlere kavuştu. İmar sorunumuzun çözülmesiyle birlikte mahallemiz gelişmeye başladı. Mersin Büyükşehir Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ilçe ayrımı yapmaksızın sorunlarımıza en kısa sürede yatırımlarıyla cevap verdiği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*