ÇAMLIYAYLA’DA KASAPLARA DENETİM…

ÇAMLIYAYLA’DA KASAPLARA DENETİM.

Yayla turizmi açısından önemli yere sahip olan Çamlıyayla’da bulunan kasaplar denetlendi. Büyükşehir ekipleri, İlçe Tarım ve İlçe Belediyesi zabıtası tarafından ortaklaşa yapılan incelemede 12 kasap denetlendi

Yayla turizmi açısından Mersin bölgesinin önemli merkezlerinden biri olan Çamlıyayla’da bulunan kasaplar denetlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Hizmetleri Şube Müdürlüğü Tarsus-Çamlıyayla denetim ekibi personeli, Büyükşehir Belediyesi Çamlıyayla Mezbahanesi Veteriner Hekimi, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilisi ve Çamlıyayla Belediyesi Zabıtası’ndan bir kişinin bulunduğu toplam 4 kişilik ekip, 12 kasabı denetledi.

Özellikle kış aylarında günübirlikçi ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Çamlıyayla’da bulunan kasaplara yapılan denetimler esnasında kesilen küçük ve büyükbaş hayvanların mezbahane de kesilip-kesilmedikleri, dolapların temizliği, sakatat ve etlerin ayrı ayrı tutulması gibi ayrıntıları inceleyen ekipler, ayrıca işyerlerinin diğer hijyen olması gereken bölümlerine baktılar.

Denetim ekibi, işyerlerinin ruhsat ve diğer yasal evraklarını da kontrol ettiler. Denetimler esnasında her hangi bir cezai işlem uygulanmadı.

Tüm kasapları tek tek uyaran denetim ekibi, sağlıklı ve hijyen ürünler satılması konusunda azami özen gösterilmesini istediler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*