A.KERİM DAĞLI, DENEYİMLİ TECRÜBELİ SİYASETÇİ

 

 

 

KERİM DAĞLI, DENEYİMLİ TECRÜBELİ SİYASETÇİ
…………………
Sami Harunlar
——–
Kerim Dağlı ile 1978 yılarında Paktaş 2 fabrikasında tanıştım.
O günler oda yeni evliydi ve biz günlerce evimize gitmez, pamuk balyalarının üzerinde uyur, işçi haklarını, emeği, emekçileri savunurduk.
Aradan yıllar geçtikten sonra Kerim Dağlı ile belediye meclisi üyeliği görevinde bulunurken tekrar karşılaştık. O günler Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a kök söktürüyordu. Önüne gelen yalan dolan kararlara şerh koyup, alınan kararı imzalamıyor ve işi müfettiş boyutuna kadar götürüyordu.
Uzatmayalım, Kerim Dağlı bu dönem, CHP Belediye meclisi üyeliğinde tecrübelerinden, dik duruşundan, üstelik oy getirisinden faydalanılacak önemli bir isimdir.
DSP – CHP dönemlerinde siyasi yapılanmaların çeşitli kademelerinde görev yapan, Kerim Dağlı sevildiği çoğu mahallelerden, yeni hal’den, sevkiyatçılardan, doğup büyüdüğü kendi mahallesinden , binlerce oy getirecek kapasiteye sahiptir.
Kerim Dağlı, siyasette ödün vermiş, siyasi atılı suçlardan dolayı aylarca cezaevinde alıkonulmuş, devrimci demokrat gelenekten gelen ve aynı zamanda koyu bir yurtsever, Atatürkçü, Cumhuriyetçi vitrin bir isimdir.
Kerim Dağlı’yı gidin mahallesinden sorun, birlikte siyasi görevlerde bulunduğu arkadaşlarından sorun, Kerim Dağlı aleyhine tek kelime konuşacak birini bulamazsınız. Banko adam, dört dörtlük adamdır.
Tarsus CHP’ nin Belediye meclisi üyeliğinde önemli sıralarda yer alması gereken ayrıcalıklı bir isimdir.  Tarsus önce vatan Gazetesi

Kaynak Sami HARUNLAR.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*