CAN: ŞEHİTLERİMİZ NAMUSUMUZDUR, GAZİLERİMİZ ONURUMUZDUR…

 

 

 

 ŞEVKET CAN: ŞEHİTLERİMİZ NAMUSUMUZDUR, GAZİLERİMİZ ONURUMUZDUR…

 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Özbek Mahallesi’nde hizmet bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

Bilgilendirme toplantısına ilk toplantıya Özbek Mahallesi’nde başladıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, belediye olarak 2014’ten bu yana yaptıkları hizmetleri tek tek anlattı.

‘Köylerimiz şehirleşecek, şehrimiz güzelleşecek’ sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, göreve geldikleri günden bu yana büyük işler başardıklarını söyledi.

Başkan Can, “Büyükşehir yasasından önce Tarsus’ta 45 tane mahalleye hizmet götürüyorduk, yeni yasayla birlikte yetkimiz ve gelirimizin %60 miktarında azalmasına rağmen sorumluluk alanımız daha önce 45 mahalle iken şu anda 179 mahalleye Tarsus Belediyesi olarak bizler hizmet götürüyoruz. Bugüne kadar 75 tane köyümüzün parke veya yol çalışmasını bitirdik, 105 köyümüzde park çalışması bitti. Bugüne kadar 3 değişik mahallemizde 3 tane camii inşaatımızı bitirdik ve hizmete açtık. 4 tane halı saha inşaatımızı bitirdik ve gençlerimizin hizmetine sunduk. 5 değişik mahallede 5 tane yaşam boyu spor merkezinin inşaatını bitirdik ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 9 değişik mahallede 9 tane taziye evi inşaatımızı bitirdik, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tekeliören mahallemizde şu anda cem evi inşaatımız devam ediyor. Berdan projemiz, Çukurova’nın gerdanlığı olmaya talip. Etap etap yaparak, Adana Mersin yolundan başlayıp baraj yoluna kadar Berdan projemizi devam ettireceğiz. 1 etap projemizin açılışını önümüzdeki ay içerisinde gerçekleştireceğiz. Maliyeti 20 milyon. Tarsus Belediyesi Türkiye’de üretken belediye ve ödüllü belediye ünvanına sahip. Pazar yeri çatılarına güneş panelleri yerleştirerek 20 milyonluk projemizin ihalesini yaptık ve güneş panellerinden şubat ayından itibaren belediyemiz elektrik üretmeye başladı. İnşallah Rabbimin izniyle sizlerin duası ve desteğiyle 1 yılda 4 milyonluk belediyemiz elektrik üretecektir. Bunun yanında ‘şehitlerimiz namusumuzdur, gazilerimiz onurumuzdur’ düşüncesiyle şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek maksadıyla belediyemiz meclis üyelerimizle almış olduğumuz karar ile Tarsus’taki 73 şehit ailesine ücretsiz konut veren Türkiye’de tek belediye olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu vesile ile bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Tarsus’umuzda kapanan 5 belde belediyemiz var. Gülek, Yenice, Yeşiltepe, Bahşiş ve Atalar. Bu kapanan 5 belde binalarımızın restorasyon çalışmalarını yaptık. Yenice eski belediye binasını jandarmamıza verdik. 1 ay içerisinde eski Yenice belediye binası jandarma karakolu olarak hizmet verecektir. Bunun yanında Gülek, Yeşiltepe, Bahşiş ve Atalar belediye binalarımız bitti. İlerleyen aylarda bu belediye binalarımızın da açılışını gerçekleştireceğiz. Bunun yanında hükümet konağımızın karşısında bulunan çarşıyı Tarihi Ticaret Merkezi olarak nitelendiriyoruz. Yaklaşık 10 milyon para harcayarak hiçbir esnafımızdan 1 lira para almadan çarşımızı da güzelleştiriyoruz” dedi.

Tarsus’un kirvesi olduklarını belirten Başkan Can, “Geçen yıl bizlere müracaat eden bütün çocuklarımızın kirvesi olmuştuk, Tarsus Belediye Başkanı olarak. Geçen yıl 608 çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirdik. Bu yıl 1750 çocuğumuzun sünnetini yaptık, erkekliğe ilk adımını attırdık ve kirvesi de Tarsus Belediye Başkanı olarak Şevket Can oldu. İnşallah rabbimin izniyle de önümüzdeki sene de bu sünnet merasimine devam edeceğiz. Kıymetli hemşerilerim Tarsus’umuzda şuan da proje olarak çalışmasını yürüttüğüm inşallah kasım ayında da üye kaydına başlayacağım bir toplu konut projemiz var. Daha önceki toplantılarımızda şunu belirtmiştim. Toki den daha ucuz ve konforlu konut yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağım. Ayrıca Tarsus’umuzda Ev’lenmeyen kimse kalmayacak, Tarsus ta herkesi evlendireceğim düşüncesiyle inşallah kasım ayında yaklaşık 500 konutluk projemizin üye kaydına başlayıp 2 yıl içerisinde bu konutları yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağım. Bu ev projesi devam edecek ilerleyen yıllarda. Bunun yanında kıymetli hemşerilerim gerçekten biz yerel yönetim olarak mesai arkadaşlarımızla birlikte ayrım yapmadan ayırmadan, ötekileştirmeden bütün hemşerilerimizi kucaklayarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz şehrimizde 336 bin vatandaşımız yaşamakta. Hiçbir hemşerimizi birbirinden ayırt etmeden hiçbir köyümüzü diğer köylerimizden ayırt etmeden, mahallelerimizi diğer mahallelerimizden ayırt etmeden eşit bir şekilde hizmet götürdük. Biz şunun bilincindeyiz, Rabbime binlerce şükürler olsun. Doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım Allah nasip ederse yaşayacağım şehre bana hizmet etme imkanı verdiği için binlerce kere şükürler olsun diyorum.

Ben değil biz olarak hareket ediyoruz. Tarsus’umuzun birinci önceliği huzurumuz ve kardeşliğimizin devam etmesidir. Tarsus’umuzda biz yerel yönetim olarak huzurumuz ve kardeşliğimizin devam etmesi üzerine projelerimizi geliştirdik ve bu projelerimizi bir bir faaliyete geçiriyoruz. Çünkü bizim birbirimize ihtiyacımız var, aynı şehrin suyunu içip aynı şehrin havasını teneffüs ediyoruz. Dün de birlikte yaşadık bugün de birlikte yaşayacağız Rabbimin izniyle yarın da hep birlikte yaşayacağız.

Bizim çalışmakla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Biz yetkimiz ve gelirimiz azalmasına rağmen Tarsus’ta hizmet konusunda destan yazıyoruz. Bütün hemşerilerimiz bunu bilsin. Biz yapamayacağımız işi söylemedik, yapamayacağımız işin taahhüdünü vermedik.

Özbek Mahallemiz yakınlığı ile birlikteliği ile hizmeti ile suyu ile otobüsü ile yolları ile hemen hemen bütün hizmetleri tamamlandı. Emeği geçen bütün herkese mesai arkadaşlarım dahil bütün Belediye çalışanlarımıza, Büyükşehir Belediye çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Şevket Can’ın Tarsus’un hiçbir mahallesine ayrım yapmadan hizmetler yaptığını ifade eden Mersin Milletvekili Baki Şimşek, yapılan hizmetler için teşekkür etti.

Şimşek, “Gerçekten Tarsus’un her bir noktasına ayrım yapmadan gerek şehir merkezinde yapmış olduğu hizmetlerle, gerekse kendisinin bir köylü çocuğu olması hasebiyle köylere yapmış olduğu hizmetlerle, gerçekten köylerimizin belki 100 yıllık problemlerini köylerinin içinin tamamının asfalt ve parke işlerini tamamlayarak köylülerimizin toza, toprağa, çamura bulaşmadan evlerine gitmesini sağladı.  Camisi olmayan köylere cami yaptırdı. Cem Evi olmayan köylere Cem Evi yaptırdı. Halı sahası olmayan mahallelere halı saha yaptırdı. Parkı olmayan yerlere park yaptı. İnşallah yapılan bu hizmetlere de bütün Özbek köylülerimizin ve hemşehrilerimizin sahip çıkmasını temenni ediyorum’’ dedi.

Program sonunda Özbek Mahallesi’ndeki vatandaşlarla birlikte halay çeken Belediye Başkanı Şevket Can, daha sonra vatandaşların sorunlarını dinledi ve sorularını cevapladı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*